Migráns

2023.07.22. 07:35

Esztergomnál kapcsolták le a migránscsempészeket, hosszú időre hűvösre kerültek érte

Ítélet született a két lengyel embercsempész ügyében.

Kemma.hu

A vádirat szerint a két lengyel állampolgárságú férfi az egyikük által vezetett személygépkocsival, míg a harmadik lengyel állampolgár férfi egy külön gépkocsival november 4-én a magyar-szerb határ közelében egy erdős területre mentek. Az itt várakozó 5, illegálisan Magyarországon tartózkodó szír állampolgár közül négyen az egyik, egy pedig a másik gépkocsiba szállt be azért, hogy őket Esztergomban a Mária Valéria hídon keresztül Szlovákiába szállítsák az elkövetők – tudtuk meg Dr. Borbély Veronikától, a főügyészségi ügyész helyettes sajtószóvivőjétől.

Mint kiderült, az indulás után néhány órával az autók megálltak, a migránsok átült a másik gépkocsiba, így folytatták tovább útjukat Esztergom felé. Az utazás során a migránsoktól üressé vált személygépkocsi haladt elől „előfutóként”, mögötte folyamatosan a migránsokat szállító gépkocsi. A járműveket az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei november 4-én 21 óra 40 perckor Esztergomban a Mária Valéria hídfőnél ellenőrzés alá vonták, és a benne utazókat elfogták.

Az Esztergomi Járási Ügyész embercsempészés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a három vádlottal szemben az Esztergomi Járásbíróságra. A bíróság az ügyészség indítványára a sofőrrel szemben 2 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki és 5 évre kiutasította Magyarország területéről, a másik két férfit pedig 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte és 4 év 8 hónapra kiutasította őket Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában