Letartóztatás

2023.07.17. 16:00

A szomszéd kapta rajta a betörőt Vértesszőlősön, kalapáccsal kapott a fejére

Az éppen betörő és kutakodó férfit észlelte a szomszéd, aki két nagy ütés árán végül fel tudta tartóztatni az enyveskezűt.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének elkövetése miatt indítványozta a Tatabányai Járásbíróságon annak a férfinak a letartóztatását, aki Vértesszőlősön tört be egy házba, majd a szomszéddal is elbánt. A járásbíróság az ügyészi indítvány alapján egy hónap időtartamra elrendelte a férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy vértesszőlősi ingatlan melléképületéből egy kalapácsot és szerszámkészletet tulajdonított el, majd a lakóingatlan bejárati ajtaját feszegetni kezdte, ezután a melléképületben további kutatást végzett. Ezt észlelte a szomszédos ingatlan tulajdonosa, odament hozzá és felszólította a cselekménye abbahagyására. Annak érdekében, hogy a gyanúsított az eltulajdonított dolgokat meg tudja tartani a szomszéd férfit megtámadta, a kalapáccsal két alkalommal a fején megütötte, aki az ütéstől elszédült, elesett. Ezt követően a gyanúsított az eltulajdonított dolgokkal együtt kiment a telekről, a szomszédos férfi utána ment és a rendőrség kiérkezéséig feltartóztatta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában