Ítélet

2023.07.25. 15:00

A kerekei miatt lopta a bringákat az ácsi vasút tárolójából a férfi +videó

A férfinek nem kifejezetten a kerékpárok, leginkább azoknak a gumijaira volt szüksége.

Kemma.hu

A Komáromi Járási Ügyészség 5 rendbeli,  szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt benyújtott vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság 1 év 7 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki azzal a férfival szemben, aki az ácsi vasútállomás tárolójából lopott el egy kerékpárt. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzés jogerős, azt az ügyész tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi rendszeres, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkezett, ezért 2022. május 24-ét megelőzően elhatározta, hogy kerékpárokat fog eltulajdonítani annak érdekében, hogy saját kerékpárját - amelynek gumijai a lakóhelyének sajátosságai miatt gyakran kilyukadnak - az eltulajdonított kerékpárok gumijaival tudja megjavítani.

Az elkövető az ácsi vasútállomás kerékpár-tárolójából heti-kétheti rendszerességgel lopott le nem zárt kerékpárokat: 2 darab használt, egyenként 18 ezer forint értékű  kerékpárt, 1 darab kerékpárt 20 ezer forint értékben, 1 darab használt kerékpárt 10 ezer forint értékben. A férfi 2022. május 24-én a kerékpártárolóból ellopott  egy darab  női vázas, 16 ezer forint értékű kerékpárt, majd a kerékpárral a lakóhelyére tekert, ahol a nyomozó hatóság megtalálta és lefoglalta a lopott, időközben szétszerelt kerékpárt és gumikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában