Ítélet

2023.06.01. 09:20

15 évet kapott a bakonyaljai stukkeres dílerbanda

A háromfős brigád a Bakonyalja több településén is terjesztette a pikót és a speedet.

Kemma.hu

Engedély nélkül tartotta a pisztolyt a díler

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt három férfival szemben, akik több személynek Kisbéren és környékén pikót és speed-et értékesítettek. Az egyik férfi továbbá engedély nélkül tartott lőfegyvert. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a törvényszék az ügyészi indítvány alapján az elsőrendű vádlottat 9 év végrehajtandó fegyházbüntetésre, a másik két vádlottat pedig 3 év 6 hónap, illetve 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, továbbá a vádlottakat eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ügyész, valamint a másodrendű és harmadrendű vádlottak védőikkel együtt három munkanap gondolkodási időt kértek, elsőrendű vádlott és védője fellebbeztek a döntés ellen. Az ítélet nem jogerős, a büntető ügy a Győri Ítélőtáblán fog folytatódni.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2021. évben a másik két vádlott segítségével pikó és speed nevű kábítószert terjesztett több fogyasztónak Kisbéren, Rédén és Banán. Az elsőrendű vádlott tárkányi családi házának udvarán található garázsból jelentős mennyiségű pikót, valamint egy engedély nélkül tartott lőfegyvert foglalt le a nyomozó hatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!