Lopás

2023.05.08. 07:00

Videón az egészen egyedi 57 ezres tatabányai nagy bevásárlás, kosárra nem volt szükség

A tatbányai bolti tolvajt az ügyészség hosszabb időre küldené a rácsok mögé.

Kemma.hu

A férfi majd' 60 ezer forint értékbe tömte meg a táskáját termékekkel

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Lopás bűntettének kísérlete miatt indult büntető ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki február 25-én a tatabányai áruházban összesen 57 ezer 474 forint értékben úgy lopott különböző termékeket (parfümök, balzsam, dezodorok, tusfürdő, hajápolási termék, pálinkák,  borotvák), hogy azokat a táskájába pakolta. 

A borotvákon  áruvédelmi eszköz volt, amelyet a férfi nem távolított el. A biztonsági őr a kasszasor elhagyása után megállította az elkövetőt, akinél ezt követően megtalálták az eltulajdonított termékeket, így a lopási kár megtérült. A cselekményt biztonsági kamera rögzítette.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi a cselekményt különös visszaesőként követte el. Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú határozatában a férfit 11 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyészség az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott terhére, súlyosítás végett, hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés és hosszabb tartamú közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabása céljából fellebbezést jelentett be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában