Tárgyalás

2023.05.04. 16:40

Tárgyaláson dőlhet el a garázsokat kifosztó esztergomi banda sorsa

Nem fogadták el a vádakat, tovább folytatódik annak a három férfinak az ügye, akik esztergomi garázsokat loptak végig.

G.D.V.

Az ügyészség indítványozta, hogy bíróság a büntetett előéletű férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a büntetlen vádlottakat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy az Esztergomi Járásbíróságon tartott keddi előkészítő ülésen nem fogadták el a vádlottak a vádakat, így tárgyalással folytatódik az eljárás.

A vádirat szerint három férfi 2021. január 6-án éjszaka egy esztergomi garázs ajtajáról lefeszítette a lakatot, majd szerszámokat és kerékpárokat lopott el, összesen 266 ezer 500 forint értékben. A trió a kerékpárokon távozott a helyszínről.

Mint arról korábban beszámoltunk, a vádlottak 2021. január 6-án este a garázssoron az egyik garázs ajtaját felfeszítették, onnan 50 ezer 500 forint értékben vittek el horgászfelszereléseket, és szerszámokat. A három férfi két másik garázsból is lopni akart, az egyik ajtaját nem sikerült felfeszíteni, a másik garázsban kutattak, de számukra értékkel bíró tárgyat nem találtak.

A vádlottak közül ketten egy nyitva hagyott gépkocsiból szerszámokat és GPS-t vittek el összesen 28 ezer forint értékben, valamint egy garázsból törött távcsövet, régi evőeszközöket, jelvényeket, és pálinkát vittek el. A három férfi közül az egyik ötször volt büntetve, többszörös és különös visszaeső, míg ketten büntetlenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában