Drog

2023.05.16. 07:30

Letartóztatták a nyergesi speedes dílert, akár 8 évet is kaphat a terjesztésért

A férfi marihuanát és speedet is terjesztett Nyergesújfalun, most 1 hónapra elrendelték a letartóztatását.

Kemma.hu

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki rendszeresen árult drogot Nyergesen. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a bíróság a férfit május 12-én ülésen meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a letartóztatást egy hónapra elrendelte. 

A letartóztatás a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében szükséges. A végzést az ügyész és az elkövető tudomásul vette.

Az indítvány szerint a férfi 2021. év végétől rendszeresen kábítószert, marihuanát és speedet árult Nyergesújfalun. A kábítószert kezdetben Piliscsabán, majd Budapesten szerezte be. Az elkövető az eddigi adatok szerint öt fogyasztónak árulta rendszeresen a kábítószert, mindannyiszor haszonnal adta el azt. A férfi  nemcsak árulta, hanem fogyasztotta is a drogot.

Az elkövetővel megalapozott gyanúként közölt kábítószer-kereskedelem bűntettét a Büntető Törvénykönyv 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában