Ítélet

2023.05.23. 06:18

Két bűntettért is elítélték a tatabányai férfit, évekre hűvösre kerülhet

A Tatabányai Járásbíróság egyesített két bűnügyet egy férfivel szemben, amely után egy ítéletet hozott.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádiratok alapján a Tatabányai Járásbíróság egyesített két bűnügyet, amely után egy ítéletet hozott. Az ügyészség indítványára a járásbíróság a férfit 3 év 10 hó börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az egyik  vádirat szerint a férfi 2021 októberében a tatabányai üzletház büféjénél a nyitott kiszolgáló ablakon keresztül 2 kisfröccsöt kért, ezért egy marék aprópénzzel kívánt fizetni. Az aprópénz kiszámolásával kapcsolatban a férfi vitába keveredett az eladóval, akit hangosan és trágárul szidalmazott. Az eladó a kisfröccsöket kiadta, majd a kiadó pult ablakát becsukta. Ekkor a férfi a kiadó pult ablakára ütött, ezzel kárt nem okozott. 

A hangoskodásra a büféhez ment a biztonsági őr, aki felszólította a férfit a távozásra. Az elkövető  agresszívan lépett fel, felé nyúlt, majd a biztonsági őr segítségére érkező nőt a fröccsel leöntötte, a  műanyag poharat is felé dobta, de nem találta el. A férfi kiabált és őrjöngött, mire a biztonsági őr ismételten távozásra hívta fel. A férfi  ekkor a biztonsági őr pulóverjét megrángatta. A biztonsági őr emiatt a férfit gázspray-vel lefújta, aki ennek hatására a helyszínről távozott.

A másik vádirat szerint a férfi 2022 júniusában a tatabányai buszvégállomáson odament az éppen mással beszélgető sértetthez, majd bármiféle előzmény nélkül hirtelen jobb kézzel, ököllel úgy arcon ütötte a sértettet, hogy az az ütéstől elterült. Az ütés következtében a sértett arcán nyolc napon belül gyógyuló duzzanat keletkezett, a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában