Enyves kéz

2023.05.27. 07:33

400 ezer forintot, telefont, tárcát is lopott Tatabányán a budapesti férfi

A tatabányai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát az 52 éves férfi ellen, aki három sértettet károsíthatott meg.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A gyanú szerint a budapesti férfi egy tatabányai sörözőben megszerezte az ismerőse pénztárcáját, amiből 400 ezer forintot lopott el 2022. július 16-án. A sértett még az asztalnál észrevette a lopást, ekkor kérdőre vonta az 52 éves férfit.

A tolvaj sietve távozott, a pénzt később elköltötte. Két hét sem telt el, amikor újra Tatabányán járt a férfi. Egy intézmény egyik irodájába ment be, ahonnan egy telefonnal együtt távozott. A készüléket még aznap eladta, a kapott 25 ezer forintot pedig felélte.

November 11-én a budapesti férfi ismét Tatabányán járt, és megint egy irodából lopott pénztárcát, benne okmányokkal és bankkártyával. Az 52 éves tettest sikerült azonosítani, akit a tatabányai nyomozók gyanúsítottként kihallgattak.

A férfi ellen lopás bűntett, továbbá szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség, valamint szabálysértési értékre üzletszerűen, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétség miatt indult büntetőeljárás. A Tatabányai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek – adta hírül a police.hu.

Ezt a telefont vitte magával
Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában