Vádemelés

2023.04.26. 07:00

10 köbméter illegális szemetet rakott le Esztergomban, a folyót is veszélyeztette (fotók)

A 10 köbméter hulladékot felhalmozó férfi felfüggesztett börtönbüntetést kaphat tettéért.

Kemma.hu

A háztartási hulladékokat egy betonkeverőben égette is

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki engedély nélkül helyezett el és égetett hulladékot. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetett előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

A vádirat szerint az elkövető 2021. februárjától lakott az esztergomi ingatlanon lévő épületben, onnan 2021. július végén végleg elköltözött. A férfi 2021. márciusától 2021. július végéig terjedő időszakban az ingatlan udvarán 10 köbmétert meghaladó mennyiségű építési törmeléket, használt tetőcserepet, bontott téglát, fa nyílászárókat-léceket, használt bútorokat engedély nélkül helyezett el végleges szándékkal. A hulladék veszélyeztette a környezet elemeit, veszélyt jelentett a talajra, a talajvízre és a közeli folyóvizekre.

A férfi 2021. április végén-május elején a házban és a hozzá tartozó bekerítetlen telken lévő háztartási hulladékot az ingatlanon egy betonteknőben elégette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában