Megbánta, visszafizette

2023.03.28. 07:01

Videón az önkiszolgálás: a pénz mellé piát is lopott ez a férfi a tatai sörözőből

Videófelvétel készült a lopásról. De megbánta amit tett, és visszafizette az okozott sérelmet.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatai Járási Ügyészség a lopás bűntette miatt indult eljárást tevékeny megbánás miatt megszüntette azzal a férfival szemben, aki közvetítői eljárásban félmillió forint fizetésével tette jóvá a bűncselekménnyel okozott sérelmet – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője. A lopásról videófelvétel készült.

A határozatban írt tényállás szerint a férfi 2022. január 10-én este 11 körül bement a tatai söröző udvarába, ahol egy ott talált vasdarabbal befeszítette a söröző hátsó ajtaját. Ezután bement az épületbe, ahonnan  130 ezer forint készpénzt, valamint 12 ezer 900 forint értékben szeszesitalokat lopott. Az ajtó megrongálásával keletkezett rongálási kár 265 ezer forint volt.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség megállapította, hogy az elkövető várhatóan jóváteszi a bűncselekmény következményeit, ezért a büntetőeljárást 6 hónapi időtartamra felfüggesztette a közvetítői eljárás lefolytatása céljából. A férfi a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet valóban jóvátette azzal, hogy egy összegben sértettnek 500 ezer forintot fizetett meg, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában