Tekerjünk Együtt

2023.03.02. 20:36

Két keréken biztonságban: indul a vármegyei figyelemfelhívó kampány

A kerékpárosok biztonságos közlekedése lesz az idei témája a rendőrségnek. Ennek kapcsán indul új kampányuk, a "Tekerjünk Együtt" március 8-án.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: Shutterstock

A jó idő kicsalja a kerékpárosokat is az utakra. Egyre többen ülnek nyeregbe és tekernek iskolába, munkába, vagy akár a családdal egy közös kirándulásra. Ezzel egy időben indítja a rendőrség az idei kampányát, aminek nyitó rendezvénye vármegyénkben a József Attila Vármegyei és Városi Könyvtárban lesz. 

A kampány fő célja, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos, balesetmentes kerékpáros közlekedésre. Ennek pedig fontos része a család közösségnevelő ereje, valamint a gyermekek számára a szülői példamutató magatartás erősítése. A kampányhoz csatlakozott a baji születésű Illés Adorján, aki kerékpárjával megkerülte a földet.

Racsné Galambos Gréta rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a kampány arcának egy olyan helyi kötődésű személyt szerettek volna felkérni, aki más szemszögből, közvetlenebb formában tud szólni az érintettekhez, saját történeteivel, élményeivel tudja színesíteni a kampányt. 

– A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2023. évben vármegyénkben meghirdeti a „Kerékpárosok évét.” Egész évben, márciustól kezdve különböző programokkal készülünk, amire a legkisebbektől kezdve a nagyszülőkig mindenkit várunk. Hiszen a biztonságos közlekedésre való tanítást, szoktatást már egészen kis korban el kell kezdeni. Erre külön programjaink vannak. De úgy gondoljuk, hogy a gyerekek tanításának az egyik legjobb módja a szülők, nagyszülők példamutatása, így minden korosztályt, egész családokat szeretnénk bevonni a kampányba – mondta a szóvivő.

Hozzátette: minden évszakhoz kötődően fognak programokat szervezni. Az első ilyen nagyobb eseményt március-áprilisra tervezik, az időjárástól függően. 

– Tatabányáról Tatára fogunk közösen áttekerni a gyönyörű Által-ér kerékpárúton, ahova gyerekeket és felnőtteket is várunk. A programok egyébként a vármegye több területén lesznek megszervezve. A programokat és a helyszíneket is úgy fogjuk megválasztani, hogy azok a lehető legváltozatosabbak legyenek – tette hozzá a a rendőr. 

 

Címkék#kerékpár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában