Razzia

2023.03.14. 08:18

Két esztergomi szórakozóhelyet ellenőriztek, több hiányosságot is találtak

Az éjszaka során a rendőrök 83 embert igazoltattak, 2 körözött személyt is elfogtak és ittas sofőrrel szemben is intézkedtek.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint az Esztergomi Rendőrkapitányság március második hétvégéjén az éjszakai órákban nagyszabású fokozott ellenőrzést szervezett, amit két szórakozóhelyen és azok környezetében hajtottak végre, Esztergom területén. Az akcióban a rendőrség mellett  a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Osztályának, Esztergom Megyei Jogú Város Közterület-felügyeletének és a katasztrófavédelem munkatársai is részt vettek.

A helyszínek kijelölésében az egyenruhások figyelembe vették a lakossági jelzéseket. Elsősorban olyan vendéglátóegységeket vettek górcső alá, amelyekkel kapcsolatban több panasz is érkezett a rendőrség felé, illetve ahol több intézkedésre is sor került az elmúlt hónapokban. Az egyenruhások az esti órákban közbiztonsági és közlekedésrendészeti ellenőrzéseket hajtottak végre a 18. életévüket be nem töltött személyek kábítószer- és alkoholfogyasztásának visszaszorításának érdekében. Emellett a közlekedés biztonságát hátrányosan befolyásoló durva szabálysértések és bűncselekmények megelőzésére, illetve megszakítására is kiemelt figyelmet szenteltek.

Az ellenőrzés eredményes volt; az éjszaka során a rendőrök 83 személyt igazoltattak, két körözött férfit fogtak el. Büntetőeljárást indítottak egy férfival szemben, aki ittas állapotban közlekedett személygépkocsijával, majd miután anyagi káros balesetet okozott, elhajtott a helyszínről. A rendőrök rövid időn belül megtalálták a sofőrt, aki beismerte, hogy szeszes italt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült. Ezt a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is igazolta. Ezen felül az egyenruhások egy nem megfelelő műszaki állapotú autót is kivontak a forgalomból, amelynek gumiabroncsai olyan kopottak voltak, hogy azok alkalmatlanok voltak a biztonságos közlekedésre. A sofőr részére helyszíni bírságot szabtak ki, a gépkocsi forgalmi engedélyét pedig elvették.

Emellett a társhatóságok a két szórakozóhelyen számos hiányosságot feltártak, amelyet a hatóság további intézkedések céljából továbbítani fog a jegyző felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában