Visszaesett

2023.03.19. 18:01

Halálos balesetet okozott részegen, majd évekig vezetett a jogsija nélkül

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járásbíróságon előkészítő ülésen tárgyalják annak a férfinak az ügyét, aki a vádirat szerint eltiltás hatálya alatt vezetett. A férfinak egy 2011-es baleset miatt vonták be a jogosítványát. Azóta többször bukott le engedély nélküli és ittas vezetésért.

A vádirat szerint a vádlottat 2011-ben a bíróság halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 10 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Ezt követően, 2016-ban a férfi megint részegen vezetett, ami miatt, mint különös visszaesőt, 1 év börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 4 év közügyektől eltiltásra ítélték.

A férfi 2017-ben azonban újfent ittas állapotban vezetett, ekkor ráadásul közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot és súlyos testi sértést is elkövetett, ami miatt, mint különös visszaesőt, 3 évbörtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélték. A vezetői engedéllyel továbbra sem rendelkező férfi 2021. december 22-én Únyon vezetett egy teherautót, amellyel balesetet okozott.

Közlekedése során egy jobbra ívelő kanyarban ugyanis nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedett az enyhén jeges úton, ami miatt átsodródott a menetirány szerinti bal oldali sávba, ahol összeütközött az ott szabályosan közlekedő személygépkocsival, ily módon anyagi káros balesetet okozott. És itt még nem volt vége a sorozatnak.

A férfi 2022. július 23-án és 2022. augusztus 22-én Tatabánya lakott területén belül ismételten autót, illetve teherautót vezetett jogosítvány nélkül. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint a továbbiakra is tiltsa el a közúti járművezetéstől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában