Vádemelés

2023.03.16. 13:31

Gyermekkerékpárokat loptak az ittas férfiak a dorogi lépcsőház tárolójából

A gyermekbringákat a rendőrök megtalálták és lefoglalták. Most vádat emeltek a rablókkal szemben.

Vádat emeltek az ittas tolvajokkal szemben

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik ittas állapotban, Dorogon lépcsőháztárolót törtek fel. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől az ügyészség a két férfival szemben lopás bűntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járásbíróságon és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az egyik vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, a másik vádlottal szemben pedig pénzbüntetést szabjon ki.

Két gyerekkerékpárral távoztak az ittas rablók
Két gyerekkerékpárral távoztak az ittas rablók
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirati tényállás szerint 2021. év októberében az esti órákban a két férfi ittas állapotban befeszítette egy dorogi társasház tárolójának ajtaját és a tárolóból kettő, több tízezer forint értékű gyermekkerékpárt tulajdonított el. A kerékpárokat a dorogi rendőrkapitányság nyomozói megtalálták és lefoglalták, így a sértettek kára megtérült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!