Tárgyalás

2023.03.06. 06:34

Cefetül betintáztak, majd hárman kirabolták tatabányai alkalmi ismerősüket

Rendesen felöntöttek a garatra, majd a bódult állapotba kerülő házigazdát kirabolták és megverték.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint március 8-án folytatódik a tárgyalás azoknak az ittas férfiaknak az ügyében, akik kirabolták alkalmi ismerősüket Tatabányán. A tárgyaláson a bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódik.

A vádirat szerint az I. rendű vádlott és a testvére, 2020. június 17-én Tatabányán megismerkedtek a sértettel, akivel a tatabányai házukba mentek. Odaérve mindhárman nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, melytől a házigazda bódult állapotba került. Az I. rendű vádlott tudta, hogy alkalmi ismerősüknél jelentősebb összegű készpénz van, ezért – az ittas állapotban lévő testvére tudta nélkül – a férfit arcon ütötte, majd nadrágjának zsebéből kivett 190 ezer forint készpénzt. A sértett visszakérte a pénzt, mire támadója ismét arcon ütötte. Az I. rendű vádlott a pénzt odaadta a bűncselekmény elkövetésében közre nem működő, azonban arról percekkel később tudomást szerző testvérének, aki a pénz egy közeli bokorban elrejtette, amit később közösen elköltöttek.

Az ittas állapotban lévő III. rendű vádlott ugyanezen a napon 22.00 óra után megjelent az ingatlannál, és jogtalanul eltulajdonította a férfi 95 ezer forint értékű mobiltelefonját, mely kárösszeg a mobiltelefon lefoglalásával és a tulajdonosa részére történő kiadásával megtérült. Az ittas III. rendű vádlott 2021. szeptember 17-én  hajnali 2 óra 40 perc körül, egy tatabányai lakóépület előtti parkolóban hangosan üvöltözött, miközben egy személygépkocsi bal hátsó kereke feletti karosszériaelemet behorpasztotta és a bal hátsó lámpáját kitörte, ezzel 187 ezer forint kárt okozott. Ezt követően az épület bejárati ajtaját ordibálva rugdalta, annak üvegét kitörte, mellyel 13 ezer 680 forint kárt okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában