Megörült neki

2023.03.03. 08:50

Bankkártyát talált a földön, vásárolgatni kezdett Tatabánya-szerte

A tatabányai nyomozók három napon belül elfogták. A rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát, a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A munkahelyének közelében, a földön észrevett egy bankkártyát még december 2-án egy 38 éves szombathelyi férfi. Rögtön tesztelte is a talált tárgyat, egy italautomatánál fizetett vele két alkalommal.

Ez után se hagyta sokáig a kártyát pihenni, még ezen a napon, Tatabányán vásárolt vele több mint 22 ezer forintért. Sőt, az este folyamán 36 ezerért akart még vásárolni, ám a tranzakciót elutasították.

A bankkártya tulajdonosa csak otthon vette észre, hogy a kártyáját valaki jogosulatlanul használta. Feljelentését tett, amelyet követően a tatabányai nyomozók azonosították, és december 5-én gyanúsítottként hallgatták ki a tettest.

A férfi beismerő vallomást tett. Ellene csalás bűntett és csalás bűntett kísérlet miatt indult büntetőeljárás. A Tatabányai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek – adta hírül a police.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában