Tartásdíj

2023.03.09. 15:32

Az év minden napján csak 1 ezres, ennyit sem ért gyermeke az esztergomi anyának

Hosszú hónapokon keresztül nem fizette rendesen a tartásdíjat az esztergomi édesanya, most közmunkára ítélte a bíróság.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 160 óra közérdekű munka büntetésre ítélte azt a nőt, aki gyermeke után félmillió forintot meghaladó hátralékot halmozott fel. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nőt elzárás büntetésre ítélje.

Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően az ügyész 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, az elkövető az ítéletet tudomásul vette, a védője fellebbezést jelentett be.

A férfi és a nő kapcsolatából született gyermek tartására a bíróság 2019-ben arra kötelezte  az anyát, hogy az esztergomi  jogosult részére fizessen meg 25 ezer forint tartásdíjat minden hónap 15. napjáig előre esedékesen. A nő tartásdíj-fizetési kötelezettségének önhibájából nem tett eleget, 2020. május 15-től 2022. februárig eltelt összesen 22 hónapot figyelembe véve összesen 550 ezer forint elmaradt tartásdíj hátralékot halmozott fel, amiből 185 ezer forintot megfizetett a sértett részére. A fennmaradó hátraléka így 365 ezer forint.

A nőt a bíróság 2019-ben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 1 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztés büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!