Rajtaütés

2023.03.16. 13:55

Az esztergomi trió a mocsokból vert át százezrekkel embereket - videón az elfogásuk

A telefonos csalókat a borsodi rendőrök kapták el.

Kemma.hu

Egészen Esztergomig jöttek a miskolci rendőrök a három telefonos csalóért

Forrás: police.hu

A police.hu beszámolója szerint csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 37, egy 46 és egy 47 éves esztergomi férfival szemben. A 37 éves elkövető egy telefontársaság ügyintézőjének adta ki magát és számlatartozásra hivatkozva csaknem egy tucat esetben pénzt csalt ki áldozataitól. A másik két segítője mindig újabb bankszámlaszámot nyitott, ahová a sértettek utalták az általuk tartozásnak hitt összeget.  Az elkövetők március 8-a előtt több százezer forint kárt okoztak így a gyanútlanoknak.

A Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya egy kézbe gyűjtötte az egész országra kiterjedő bűncselekmény károsultjainak ügyeit. A kitartó nyomozás eredményeként az első bejelentést követően, két hónapon belül Esztergomban elfogták és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították az elkövetőket. A három férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A bűncselekmény elkövetését beismerték mindhárman. A 37 éves férfit őrizetbe vették. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság videót is közölt a trióról. A képek tanúsága szerint igénytelen környezetben, cigicsikkek és telefonok halmaza között, koszos, végletekig rendezetlen körülmények között, óriási rendetlenségben intézték ügyeiketa csalók, akik közül az egyik félmeztelen volt, amikor a rendőrök elkapták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában