Katasztrófavédelem

2023.03.10. 18:58

Árvízvédelemről egyeztettek

Megrendezte az éves ár- és belvíz elleni védekezés elméleti felkészítését a Területi Védelmi Bizottság.

M.B.

Az elméleti felkészülés is fontos a katasztrófa megelőzésében

Forrás: K-EM Katasztrófavédelem

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal konferenciatermében lezajlott eseményen részt vettek a hon-, rend- és katasztrófavédelmi testületek vezetői és képviselői, a Helyi Védelmi Bizottságok elnökei, valamint a veszélyeztetett települések polgármesterei is − tudatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatósága.

Dr. Kancz Csaba főispán, Területi Védelmi Bizottsági elnök nyitóbeszédét követően az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság előadói ismertették az állami és önkormányzati feladatokat, valamint a vízkár-elhárítási tervek felülvizsgálatának fontosságát.

Ezután a kormányhivatalban dolgozó munkatársak rövid beszámolókat tartottak többek között népegészségügyi, élelmiszerlánc-biztonsági, állategészségügyi, környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási és agrárügyi teendőkről, amelyek az ár- és belvizes állapotokban a rend helyreállítását elősegítik, valamint gyorsítják.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában