4,1

2023.03.31. 08:33

A Vértesben is megmozdult a föld - így érzékelték a műszerek az ausztriai földrengést

A Vértes déli részén lévő CSKK - Csókakő is regisztrálta a szeizmikus eseményt.

Kemma.hu

Földrengés volt Ausztriában, Bécsújhely térségében, az országhatártól megközelítőleg huszonöt kilométerre március 30-án, csütörtökön 22 óra 26 perckor. A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint a földmozgás erőssége 4,1-es volt a Richter-féle skálán – számolt be az esetről az OKF. 

A közlemény szerint a rengést a lakosság is érzékelte Sopron térségében, de károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez. A folyamatos, huszonnégy órás ügyeletet fenntartó Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium csókakói szeizmológiai állomása által regisztrált élő szeizmogramon is jól látható a tegnap esti földmozgás. Az időskála világidőben (UTC) értendő, melyhez képest Magyarországon a helyi idő a téli időszámítás idején +1, nyári időszámítás esetén +2 óra.

Forrás: seismology.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!