Kábítószer-kereskedelem

2023.03.07. 11:41

A dark weben rendelt drogot Tatára a díler, továbbadni már nem tudta

A megrendelt kábítószert futár vitte a tatai lakáshoz. Az amfetamint 300 ezer forintért akarta tovább értékesíti a férfi. A rendőrség meglepte.

Kemma.hu

Újabb drogdílert sikerült lekapcsolni

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a dark weben keresztül rendelt kábítószerrel kívánt kereskedni. A Tatabányai Törvényszék most ítéletet hozott az ügyben – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi 2021 júliusának közepén a dark weben keresztül jelentős mennyiségű amfetamint rendelt, azzal a szándékkal, hogy a kábítószert 300 ezer forintért tovább értékesítse. A vádlott július 28-án a posta kézbesítőjétől át is vette az általa megrendelt kábítószert tartalmazó küldeményt, azonban tovább adni már nem tudta, mert a vádlottat tatai lakása lépcsőházában rendőri intézkedés alá vonták, amelynek során a zsaruk megtalálták nála a kábítószert. A vádlott szervezetében a rendőri intézkedés alkalmával kábítószer volt, mivel korábban, ismeretlen körülmények között marihuánás cigarettát szerzett meg, és szívott el.

A férfit a törvényszék a főügyészség indítványa alapján jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette kísérletében mondta ki bűnösnek és emiatt 2 év 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a próbaidő idejére a vádlott pártfogó felügyeletét rendelte el.

Az ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú, végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést. A vádlott és védője viszont eltérő jogi minősítés miatt jelentett be fellebbezést. Az ítélet így nem jogerős – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában