Többször volt büntetve

2023.03.31. 10:42

Végiglopta az éjszakát Tatabányán a visszaeső férfi - ma meghallgatják

A bíróság március 31-én, pénteken délután tart ülést, amelyen az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését a letartóztatásával kapcsolatban.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványt nyújtott be a Tatabányai Járásbírósághoz, arra vonatkozólag, hogy rendelje el egy hónapra a letartóztatását annak a férfinak, aki négy bűncselekményt követett el néhány órán belül március 29-én, szerdán hajnalban Tatabányán.

Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az indítvány tárgyában a bíróság március 31-én 13.30-kor tart ülést, amelyen az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését. Az indítvány szerint a letartóztatás a terhelt jelenlétének a biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének a megakadályozása érdekében szükséges.

Az elkövető többször volt büntetve, többszörös és különös visszaesőnek minősül. A bíróság 2020-ban 3 év 4 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelyből az idén január 22-én szabadult. Ezután lopás vétsége miatt a bíróság március 9-én 80 nap elzárásra ítélte, az ítélettel szemben azonban a terhelt és védője enyhítésért fellebbezett, így az eljárás még folyamatban van.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi március 29-én, szerdán hajnalban besurrant egy tatabányai családi házba, ahol bement a gyerekszobába és értékek után kutatott. A szülők, felriadva a furcsa zajokra, szembe találták magukat az ismeretlennel, aki ekkor – egy konzolgépet zsákmányolva – elmenekült. A sértettek azonnal értesítették a rendőrséget.

Az egyenruhások kiderítették, hogy Sz. K. az éjszaka folyamán több bűncselekményt is elkövetett. Egy udvaron lévő faházból elektromos fűkaszát lopott el, ezután egy utcán leparkolt autóból vitt el napszemüvegeket és parfümöket. Itt még mindig nem fejezte be ténykedését, bement az autó tulajdonosának háza udvarára, és magával vitt egy, a teraszon lévő sportcipőt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában