Vigyázzunk rájuk

2023.02.07. 20:54

Újraindult az Idősek Akadémiája a vármegyei rendőr-főkapitányságon

Negyedik alkalommal indult útjára Komárom-Esztergom vármegyében a népszerű előadássorozat.

Kemma.hu

Hasznos tanácsokat kaptak az idősek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Telt ház előtt tartották kedden az első Idősek Akadémiája előadást a vármegyei rendőr-főkapitányságon. A bűnügyi osztály bűnmegelőzési alosztálya szervezésében összesen három alkalommal várják a nyugdíjasokat. Tegnap délelőtt a kiberbűnözés, az internet biztonságos használata időskorban, valamint a rendőrség Police Medic programjának bemutatása volt a program. 

Együttműködnek
Troják Frigyes, az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klubszövetség vármegyei elnöke elmondta, évek óta együttműködnek a rendőrökkel. Ezt a programsorozatot azért indították, mert egyre több az olyan bűneset, ahol az idősebbek a célpontok. Terveik szerint a régió többi településére is elviszik az előadást, hogy minél több érintetthez eljuthasson. Hozzátette: a rendőrökkel s a civil szervezetekkel is együttműködnek, így több, időseket érintő témában tudnak programokat szervezni. 

Dr. Hodossy Karolina alezredes, a bűnügyi osztály vezetője köszöntötte az érdeklődőket az eseményen. Elmondta, hogy manapság egyre többet hallani a sajtóban is olyan esetekről, amikor kifejezetten az idősebbek a célpontjai a bűnözőknek. Napjainkban az internet is rengeteg lehetőséget ad erre. 

– Mindennapossá váltak az internetes vásárlások, a netbankszolgáltatások használata. Ma már egy utalás azonnal teljesül, és ezek sajnos kedveznek a bűnelkövetőknek is. Sokszor kihasználják az áldozatok jóhiszeműségét, adott esetben az internetes világban való járatlanságát – magyarázta az alezredes, aki szerint ha az idősek tisztában vannak a rájuk leselkedő veszélyekkel, kevésbé lesznek becsaphatók. 

Ezután röviden beszélt arról a két témáról, amiről az első alkalommal halhattak az érdeklődők: Laposa Péter rendőr alezredes a kiberbűnözést, Borka László rendőr alezredes pedig a rendőrség újraélesztési programját mutatta be. 

A következő alkalom várhatóan március 22-én lesz, ahol a családon belüli erőszakról fognak előadást tartani. Harmadszorra pedig április 17-én lesz találkozó, amikor a tervek szerint az embercsempészet lesz a téma.

 

Címkék#idősek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában