Biztonság

2023.02.22. 07:48

Több mint félezer komárom-esztergomi nem kapcsolta be a biztonsági övet

A rendőrök Komárom-Esztergom vármegye közútjain a passzív biztonsági eszközöket ellenőrizték február 13-19. között.

Kemma.hu

A Roadpol során elsősorban a passzív biztonsági eszközöket ellenőrizték a rendőrök

Forrás: police.hu

A ROADPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve szerint szűkebb hazánk rendőrei elsősorban a passzív biztonsági eszközök, különösen a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a motorkerékpár bukósisak előírásszerű használatát ellenőrizték. Február 13. és 19. között 442 járművezetőt, valamint 156 utast szűrtek ki a fogalomból, akik úgy közlekedtek, illetve utaztak, hogy a biztonsági övet nem használták. A szabálysértőket közigazgatási bírsággal, illetve ezen felül a sofőröket közlekedési előéleti pontokkal is sújtották. 

A járőrök a gyermekbiztonsági rendszer használatát is ellenőrizték, 2 esetben tapasztaltak hiányosságot, ezek miatt helyszíni bírságot szabtak ki. Az egyenruhások az akció időtartama alatt 4 körözött embert is elfogtak, tudtuk meg Marosán Angelika hadnagytól, a főkapitányság sajtóreferensétől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában