Lopás

2023.02.05. 18:18

Több mint 4 milliós ékszerlopás Tatabányán: börtönt kértek a tolvajra

A férfi Tatabányán kívül Oroszlányban is kirabolt egy ékszerboltot. Ügyében tárgyalást tartanak.

Kemma.hu

Előkészítő ülést tartanak a Tatabányai Járásbíróságon február 7-én a férfi ügyében, aki ékszert lopott. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és rendeljen el vagyonelkobzást.

A vádirat szerint a férfi – előzetes terepszemlét követően – 2022. augusztus 4-én 14 óra 40 perckor a tatabányai ékszerboltba ment, és vásárlást színlelve elterelte az eladó figyelmét. Amikor az eladó elfordult, a vádlott a pultra megtekintés végett kihelyezett 19 darab arany nyakláncot – összesen 4 millió 590 ezer 360 forint értékben – felkapta, és azokkal futva távozott az üzletből.

A vádlott az eltulajdonított ékszereket másnap Budapesten értékesítette, majd az azokért kapott 1 millió 400 ezer forintot saját tartozásainak kifizetésére elköltötte, így a sértettnek okozott kár nem térült meg. A vádlott 2022. október 6-án 13 óra 3 perc körül az oroszlányi ékszerboltba baseball sapkában és a száját, arcát takaró orvosi maszkban bement, majd az üzletben vásárlást színlelt. A vádlott hirtelen, a pult felett átnyúlva belemarkolt a tálcán lévő láncokba, és azok közül 12 db férfi arany nyakláncot – összesen 2 millió 988 ezer 351 forint értékben – megfogott és kirohant az üzletből.

Az eladó segélykiáltására a szomszédos üzlet egyik alkalmazottja a vádlott után futott az Oroszlány külterületén lévő egyik erdős területig, amelynek közelében a kiérkező rendőrök a vádlottat elfogták és a tőle a ruházatában megtalált arany láncokat – egy 296 ezer 601 forint értékű lánc kivételével, melyet a vádlott menekülése közben elhagyott – lefoglalták és a sértettnek kiadták.

A vádlott a büntetőeljárás során a sértett részére 200 ezer forintot kártérítésként önként megfizetett, így a bűncselekménnyel okozott kárból 2 millió 601 ezer 572 forint megtérült. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában