Ítélet

2023.02.15. 06:16

Táton kocsikázott egy elkötött cirkuszi teherautóval, 400 ezres büntetést kapott

A cirkuszi alkalmazottnak jogosítványa sem volt és engedélye sem, hogy vezesse a teherautót.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 400 ezer forint pénzbüntetést szabott ki  azzal a férfival szemben, aki engedély nélkül vezettet egy cirkusz használatában lévő teherautót. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirati tényállás szerint a vádlott egy cirkusznál dolgozik segédmunkásként, a cirkusz használatában lévő gépkocsikat nem vezetheti, mivel jogosítvánnyal nem is rendelkezik. Az alkalmazott 2022. május 16-án 16 óra körüli időben, Táton a cirkusz hétvégi állomáshelyéről a cirkusz által használt tehergépkocsival Táton közlekedett. Az igazgatótól, valamint a gépkocsi tulajdonosától nem kért és nem is kapott felhatalmazást arra, hogy a teherautót vezesse, és azzal közlekedjen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában