Letartóztatás meghosszabbítása

2023.02.16. 14:50

Tatabányán át akartak menekülni az embercsempészek, de a szanatóriumnál véget ért az út

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség ismét eredményesen indítványozta két ukrán férfi letartóztatása meghosszabbítását, akik 25 migránst szállítottak a tehergépkocsival. Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság a két férfi letartóztatását 2022. június 24-én rendelte el.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a mai napon a két elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével mindkét férfi letartóztatását 2023. április 24-ig hosszabbította meg. Az ügyész, és az embercsempészek a végzést tudomásul vették, tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Az indítvány szerint a két férfi 2022. június 21-én vagyoni haszonszerzés végett Magyarország területén felvettek egy lengyel honosságú tehergépkocsiba 24 afgán, és egy, magát pakisztáni állampolgárnak valló illegális bevándorlót, hogy azokat Nyugat-Európába szállítsák. 

A rendőrjárőrök aznap éjszaka nem sokkal 11 óra előtt az M1-es autópálya  57 km szelvényében ellenőrizni akarták, ám az embercsempészek az autópályáról a Tatabánya, Szanatórium útra hajtottak, majd a szanatórium épületéhez érkezve megálltak. Ekkor a járműből az egyik embercsempész kiszállt, és elmenekült, őt másnap hajnalban, nem sokkal 3 óra előtt elfogták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában