Letartóztatás meghosszabbítása

2023.02.13. 18:11

Saját apját is meglopta a többszörösen büntetett esztergomi férfi

A lopással és sikkasztással vádolt férfi áprilisig biztosan letartóztatásban marad.

A férfi betörte az udvaron lévő melléképület ajtaját, hogy bejusson

Forrás: police.hu

A lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki négy bűncselekményt követett el rövid idő alatt, ezek egyikeként a saját apjának lakásába tört be, tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől. 

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2022. december 9-én egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását, amelyet ugyancsak az ügyészség indítványára április 09-ig meghosszabbított.

A zsákba gyűjtött rézkábelek
A zsákba gyűjtött rézkábelek
Forrás: police.hu

Az indítvány szerint a férfi két társával 2022. november 14-én az esztergomi  élelmiszer üzletben összehangoltan mozogva, egymás tevékenységét segítve 35 ezer 300 forint értékben loptak húskészítményeket úgy, hogy azokat táskába és ruházatba rejtették. Később, 2022. november 21-én, a férfi és nő társa megjelentek egy esztergomi ingatlannál azért, hogy onnan lopjanak. 

A férfi a lakóház ajtaját befeszítette, az ajtó üvegezését betörte, és a házban lévő 3 eres elektromos vezetéket elvágta, abból mintegy 20 métert, továbbá 1 darab bőröndöt vitt el. A férfi az udvari tárolóhelyiség lakatját is lefeszítette és onnan 1 darab elektromos kuktát , továbbá 5 darab főzőedényt vitt el. A férfi a lakóház és tároló közötti mintegy 20 méter hosszúságú 3 eres elektromos vezetéket is elvágta és elvitte. A lopás elkövetési értéke mintegy 30 ezer forint. 

Az ellopott kábelek egy része
Az ellopott kábelek egy része
Forrás: police.hu

A férfi és nő társa 2022. november 22-én ismét lopni indult egy esztergomi ingatlanhoz, melynek  udvarán lévő tárolóhelyiség zárt ajtaját a férfi berúgta, és onnan  8 zsák, mintegy 350 ezer forint értékű rézkábelt vitt el a társával együtt. Az áldozat a férfi apja, aki a lopás miatt magánindítványt terjesztett elő fiával szemben.

Ezt követően a férfi 2022. november 28. napja és 2022. december 2. napja között egy napi használatra kölcsönkapott egy 15 ezer forint értékű mobiltelefont ismerősétől. A telefont nem adta vissza, hanem azt egy ismeretlen személynek letétbe adta, így azzal sajátjaként rendelkezett, ezzel sikkasztást követett el. A férfi háromszor volt büntetve ezidáig, és öt különböző bűncselekmények miatt van ellene eljárás folyamatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában