Köpött is

2023.02.06. 08:28

Rendőröket fenyegetett meg részegen, ukránul szidta őket Oroszlányban

Ittasan rendőröket szidalmazott és fenyegetett meg. Bíróságon fogják számon kérni.

G. D. V.

A vádirat szerint az ittas ukrán vádlottat és a társaságában lévő férfit 2019. július 12-én hajnalban az oroszlányi közterületen két járőr igazoltatott. A Rendőrök megkérték a vádlottat arra, hogy az általa elfogyasztott sörök dobozát a közeli szeméttárolóba dobja be.

A férfi erre kiabálni kezdett, a járőröket mind magyar, mind ukrán nyelven szidalmazta, sértegette. A vádlottat és a társát még aznap hajnalban az Oroszlányi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a vádlott folytatta a szidalmazást, majd az egyiküket le is köpte.

A vádlott az egyik rendőrt több alkalommal azzal fenyegette meg, hogy

kint megismerlek az utcán, elkaplak, és össze foglak verni.

Miután távozott a rendőrkapitányság épületéből, a férfi a bejárati ajtóból visszafordulva ugyanezt a járőrt ismét megfenyegette. Nyomatékosítva a fenyegetését, a kezével mutatta, ahogy a sértett torkát elvágja. 

A Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésen tárgyalja az esetet február 8-án. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje felfüggesztett fogházbüntetésre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!