Előkészítő ülés

2023.02.11. 14:40

Lenyúlta a felújításra szánt 5 milliót a vállalkozó - felfüggesztettet kértek rá

Előkészítő ülést tart a Tatabányai Járásbíróság a sikkasztó vállalkozó ügyében.

Kemma.hu

A február 14-én tartandó ülésen az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint rendeljen el vagyonelkobzást.

A vádirat szerint a férfi 2021. június 17-én vállalkozási szerződést kötött egy egy családi ház tulajdonosával, az ingatlan teljeskörű felújítására, 2021. október 31-ig vállalva a teljesítést. A megállapodása szerint a felújítás anyagköltsége 9 millió 560 ezer 700 forint, a munkadíja pedig 4 millió 200 ezer forint volt. 

A tulajdonos 2021. június 18 és augusztus 13 között összesen 11 millió 60 ezer forintot utalt át a vállalkozó bankszámlájára, aki brigádjával - a megbízó által utóbb kifogásolt minőségben - munkát végzett az ingatlanon és a legutolsó tétel kivételével megvásárolta a felújításhoz szükséges anyagokat az átvett pénzösszegből.

A meghatározott rendeltetéssel átvett pénzből a vállalkozó 5 millió 300 ezer forintot azonban nem anyagvásárlásra fordította, hanem azt saját céljaira felhasználva eltulajdonította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában