Ítélet

2023.02.15. 14:13

Kifosztotta a két nő ivócimborájukat Tatabányán, börtönbe megy a főkolompos

Leitatták, majd kifosztották alkalmi ivócimborájukat. A gonosz terve miatt most a bíróság előtt kellett felelnie az elsőrendű vádlottnak.

Kemma.hu

Továbbra is hűvösön maradnak a Mocsánál lekapcsolt embercsempészek

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járásbíróság a 2023. február 15. napján tartott előkészítő ülésen, az I. rendű vádlottat társtettesként elkövetett kifosztás bűntettében, valamint folytatólagosan elkövetett információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettében bűnösnek mondta ki, ezért a vádlottat - halmazati büntetésként – jogerősen 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

Dr. Horváth Sándor, Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész, vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

A vádirat szerint a három fős társaság, köztük a fiatalkorú vádlottal 2021. május 5-én éjjel megismerkedtek a sértett férfival Tatabányán. Közösen elmentek egy benzinkútra, ahol vásároltattak vele egy üveg vodkát, és több doboz sört. Ekkor beszélték meg az elsőrendű vádlott ötlete alapján, hogy elveszik új ismerősük értékei. A vádlottak a sértettel egy közeli házhoz mentek, ahol a padon ülve közösen italozgattak.

Amikor a férfi már annyira részeg volt, hogy nem tudott reagálni a körülötte történő eseményekre, pénztárcájából kivették a bankkártyáját és 30 ezer forintot, illetve elvették a mobiltelefonját. A fiatalkorú vádlottnak ekkor megtetszett a férfi kezén lévő replika karóra, ezért megkérte egyik társát, hogy vegye azt le a kezéről. Majd megfogták a férfi hátizsákját és együtt távoztak a helyszínről.

Másnap közösen elhatározták, hogy a bankkártyával vásárolni fognak és a vásárolt termékeket egymás közt elosztják. Egy tatabányai dohánybolthoz mentek, ahol egyikük 5040 forintért, majd egy másik dohányboltban 5220 forintért dohányárut vásárolt, melyet elosztottak egymás közt. Ezután egy üzletbe mentek, ahol a bankkártyával 11 ezer 180 forint összegben akartak vásárolni két szabadidőruhát. Azonban addigra a sértett letiltotta a bankkártyát, így a tranzakciót visszautasították.

A bíróság a másodrendű vádlottat tavaly felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 83 ezer 420 forint vagyonelkobzásra, míg a  fiatalkorú társát felfüggesztett, fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában