Meghosszabbítás

2023.02.21. 11:04

Esztergomban bukott le 14 migránssal a cseh-ukrán csempész - rács mögött marad

Az ügyészség indítványozta, hogy a letartóztatását újabb két hónappal történő hosszabbítsák meg.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi  Járási Ügyészség ismét indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a csehországi tartózkodási helyű ukrán állampolgárságú férfinak, aki 14 migránst szállított illegálisan. Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján a letartóztatást legutóbb február 28-ig meghosszabbította – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az indítvány szerint a férfi 2022. augusztus 29-én az esti órákban megbízója utasítására a szerb-magyar határhoz közel, Magyarország területén hamis rendszámmal ellátott személygépkocsiba felvett 14 illegális migránst azzal a szándékkal, hogy őket Ausztriába, Bécsbe szállítsa. A gyanúsított által vezetett, hamisított rendszámú autót 2022. augusztus 29-én 22 óra 20 perckor Esztergomban, a Kiss János vezérezredes úton az Esztergomi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának munkatársai ellenőrzés alá vonták és a gyanúsítottat elfogták.

A sofőr letartóztatását az Esztergomi Járásbíróság 2022. augusztus 31-én rendelte el. Az ügyészi indítvány és a végzés szerint továbbra is fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye. Az ügyészség indítványozta a letartóztatás újabb két hónappal történő meghosszabbítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában