NAV-fogás

2023.02.20. 15:03

Ennyi piát még nem láttál! Videón a román teher: 1700 kiló túlsúllyal bukott az M1-esen

Román óriást fogtak a navosok az M1-esen: két tonnát hízott a kicsike, mire ideért. Csaknem 900 liter azonosítatlan alkoholt találtak benne a pénzügyörök.

Kemma.hu

Kilencszáz liter alkohollal bukott le az M1-esen teherautós

Forrás: NAV

Jócskán alul tippeltek annak a kisteherautó rakományának a súlyát, amit a vármegyénkben füleltek le. Mint kiderült a sofőr csaknem 900 liter alkohollal és 1700 kilogramm túlsúllyal próbálkozott átutazni Magyarországon. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai azonban kiszúrták a gyanús járművet: miután ellenőrizték az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán már nem folytathatta tovább az útját.

Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság sajtóreferense a Kemma.hu-nak elmondta, hogy szemmel láthatóan is túlsúlyos volt a kisteherautó, amit a pénzügyőrök ellenőrizték. Végül beigazolódott a gyanú: a Luxembourgba tartó román autó rakteréből csaknem 900 liter, ismeretlen eredetű, alkoholtermék került elő.  

− A sofőr és útitársa azt állították, hogy a rakományt Romániában pakolták fel főnökük utasítására, de ahhoz semmilyen okmányt nem kaptak, a súlyát pedig csak megtippelték. Az autó több mint 5 tonna súllyal közlekedett, ami csaknem két tonnával több a megengedettnél. A pénzügyőrök az ismeretlen eredetű alkoholt lefoglalták, míg a fuvarozó vállalkozás a túlsúly és a jövedéki törvénysértés miatt csaknem egymillió forint bírságra számíthat − tette hozzá a sajtóreferens.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában