Nem kamuzott

2023.02.23. 11:30

Elképesztő tatabányai sztori: börtönbe vonulás helyett kirablása miatt ment az őrsre

Börtönbe kellett volna vonulnia, helyette azonban a rendőrségre ment egy tatabányai férfi, akit állítása szerint kiraboltak. Végül a zsaruk két nap alatt elfogták az elkövetőt.

Goletz-Deák Viktória

Kicsavarta a férfi kezét és kifosztotta őt korábbi ivócimborája

Forrás: Facebook/Zsaru Magazin

Első körben némi gyanúval kezelték annak a tatabányai férfinak a feljelentését, aki azt állította, kirabolták. A férfi aznap bement a rendőrségre, ahol  a bejelentést követően kiderült: elvileg semmi keresni valója nem lenne ott, mivel éppen az egyik büntetés-végrehajtási intézménybe kellett volna bevonulnia, hogy letöltse ittas vezetésért kapott büntetését. A dolgok akkor kezdek igazán izgalmas fordulatot venni, amikor kiderült: nem az időt akarta húzni, valóban lába kelt értékeinek, számolt be nem mindennapi estről a Zsaru Magazin.

– A bevonulás előtti napon úgy gondolta, elbúcsúzik ismerőseitől, csap egy görbe estét – mondta Lajer Sándor alezredes, a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője. – Elment egy italboltba, ahol betérőkkel és törzsvendégekkel italozott, miközben mindenkinek elmondta, neki másnap be kell vonulnia egy intézetbe. Több ott tartózkodót meghívott, szomorkodott, és szép lassan felöntött a garatra - folytatta az érdekes történetet a rendőr.

Amikor bezárt a hely, útnak indult, betért egy dohányboltba, majd a buszmegállóban beszélgetésbe elegyedett egy fiatal párral. Azt italozást közösen folytatták egy közeli tíz emeletes ház lépcsőházában. Miután elfogyott az ital, elbúcsúzott és tovább indul volna, alkalmi ivócimborája azonban hátulról megragadta, hátra csavarta kezét, és a pénzét, a mobiltelefonját és a nála lévő cigarettát követelte. Ekkor dulakodni kezdtek. A támadó erősebbnek bizonyult, és elvette a férfi értékeit majd kereket oldott.  

Az eset után a helyszínre kiérkező rendőrök adatgyűjtést végeztek, melynek során az egyik közelben dolgozó pultosnő jelezte, hogy felismerte a párt, sőt, a hosszú, feketehajú hölgy nevét is elárulta. A nyomozók az adatbázis és a közösségi felületek átvizsgálásának köszönhetően azonosították a nőt, akinek arcát a fotóról a pultosnő és a bántalmazott férfi is felismerte. 

Két nap alatt elfogták
A férfi vallomása egyébként megmentette a barátnőjét a felelősségre vonástól. Hiszen a nő nem vett részt a rablásban. Az elkövető egyébként nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, követett már el hasonlót. Ezúttal körülbelül 150 ezer forintnyi értéket szerzett, ennek legnagyobb részét a 140 ezer forintos telefon tette ki. Ezúttal sem volt szerencséje, mert a tatabányai nyomozók két napon belül azonosították, majd elfogták. Kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt. A feljelentő egyébként nem úszta meg a börtönt. Az ittas vezetés miatt kiszabott büntetése miatt végül bevonult a BV intézménybe. 

A zsaruk ekkor nő otthonához mentek, ahol az után éppen akkor jött velük szembe, párjával együtt. Ámbár a férfi hallani sem akart arról, hogy ő bárimt is elkövetett volna, táskájának átkutatása során egy rejtett zsebben megtalálták lopott mobiltelefont, melyről azt állította, hogy egy hete találta. Hazugsága hamar lelepleződött, ugyanis kiderült, hogy a készüléket a kirabolt férfi két nappal korábban használta. 

– A férfit őrizetbe vettük, de a térfigyelők felvételeit tovább elemeztük – folytatja Lajer Sándor. 

– Nagyon sok felvételt kellett megnézni, míg végre előkerült az a jelenet, amelyen látszik a bűncselekmény. Lehet látni, ahogy a tettes lefogja a sértettet, hátracsavarja a kezét, és kizsebeli. És azt is, hogy mindezt a férfi egyedül követte el, mint utóbb kiderült, amikor kiléptek a lépcsőházból, az elkövető felszólította a párját arra, hogy miközben ő balra indul a másik férfi után, a nő induljon jobbra. A nő még mondta is neki, „Hagyd már, holnap bevonul a börtönbe”, de a férfi újra rászólt, hogy menjen el jobbra - árulta el az osztályvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában