Segítség

2023.02.01. 20:00

Éjszaka mentettek sérült baglyot a komáromi rendőrök (fotók)

A Komáromi Rendőrkapitányság egyenruhásai az éjszakai járőrszolgálatuk során egy sérült madárra lettek figyelmesek.

Kemma.hu

Pokróc segítségével fogták be a törött szárnyú védett állatot

Forrás: police.hu

A rendőrég tájékoztatása szerint Várszegi Imre r. zászlós, Kaluha Tamás r. törzsőrmester és Mészáros Attila r. őrmester szolgálatuk alatt 2023. február 1-jén késő este a 13-as úton közlekedtek. Egy kanyar előtt látták, hogy az úton ugrál egy madár. Megálltak és látták, hogy egy sérült bagoly próbál átkelni az úttesten, melynek az egyik szárnya eltörött.

Éjszaka bukkantak a bagolyra a rendőrök
Forrás: police.hu

A rendőrök a szolgálati gépjárműben rendszeresített pokróccal befogták a védett állatot, oly módon, hogy finoman ráterítették a takarót és szolgálati bőrkesztyűvel megfogták. Ezt követően Kaluha Tamás r. törzsőrmester a szolgálati jármű hátsó ülésére beült vele, mindvégig az ölében fogta a pokrócba takart állatot. A kapitányságra beérve egy műanyag tárolóba helyezték el a maradat és értesítették a tatai Magyar Madártani Egyesületet.

Befogás után azonnal állatorvosi vizsgálatra szállították a madarat
Forrás: police.hu

Petőcz Pál r. főtörzszászlós szolgálatirányító parancsnok átadta a Tatai Civil Állatvédő egyesület képviseletében megjelenő Virágh Zoltán r. törzszászlós, szolgálaton kívüli rendőrnek és Zentai Tímeának a sérült madarat, akik elszállították állatorvosi vizsgálat céljából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában