Ítélet

2023.02.01. 17:00

28 hónap börtönt kapott az ácsi pénzváltós csaló

Az ácsi csaló 10 ezer eurót kínált felváltásra, azonban ezzel az összeggel sosem rendelkezett.

Kemma.hu

A Tatbányai Törvényszék tájékoztatása szerint nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 2 év 4 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a különös visszaeső férfit, aki úgy kínált megvételre tízezer eurót, hogy azzal nem rendelkezett. A bíróság kötelezte a férfit, hogy fizessen meg a sértettnek a 3 millió 200 ezer forintot kártérítésként. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A vádirat szerint az ácsi elkövető 10 ezer eurót kínált megvételre a tarjáni sértettnek 320 forint/euró árfolyamon. A sértett 2020. október 15-én az euró ellenértékeként 3 millió 200 ezer forintot adott át az elkövetőnek Tatabányán. A vádlott azonban sem a pénzátadás időpontjában, sem azt követően nem adta át a sértett részére az általa ígért 10 ezer eurót, erre sem lehetősége, sem szándéka nem volt, a megvásárlásra felkínált 10 ezer euróval nem rendelkezett. A csalással okozott kár nem térült meg. A férfit korábban a bíróság csalás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, ebből 2018-ban szabadult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában