Közokirat-hamisítás

2023.01.04. 15:43

Németországban ittas vezetésért ugrott a jogsija, Komáromban bekamuzta, hogy elveszett

A Landshut városában elvett jogosítványt a német hatóságok elküldték Magyarország Belügyminisztériumának. Ő azt mondta, a tárcájából esett ki.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komáromi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki elvesztettként tüntette fel a német hatóságok által bevont jogosítványát – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi magyar vezetői engedélyét a német hatóságok 2022. április 10-én  Németországban, Landshut városában ittas járművezetés miatt elvették, majd azt Magyarország Belügyminisztériumának megküldték. Az elkövető azonban április 27-én a komáromi kormányablakban azt hazudta az ügyintézőnek, hogy a jogosítványát április 9-én Landshutban elveszítette úgy, hogy az kiesett a pénztárcájából.

Az okirat elveszítésének tényét a Komáromi Járási Hivatal részéről eljáró ügyintéző jegyzőkönyvben rögzítette, amelyet a férfi alá is írt. A valótlan bejelentés nyomán – miután a vezetői engedély kiváltása valótlan tartalmú magánokirat felhasználásával került sor – a férfinek kiállítottak egy új magyar jogosítványt, a vezetői engedélyek nyilvántartásába pedig valótlanul felvételre került, hogy korábbi vezetői engedélyét elveszítette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a  férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában