Embercsempész

2023.01.24. 17:28

Kiugrott a BMW-ből, a szántóföldön próbált elbújni a komáromi rendőrök elől

A férfi nyolc migránst szállított., hármat a csomagtartójában. A M1-esen bukott le. Két és fél év börtönt kapott.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év kiutasításra ítélte azt a román állampolgárságú férfit, aki az ellenőrzés közben kiugrott az autójából, és a szántóföldön próbált elbújni a rendőrök elől. Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi 2022. március 23-án, a hajnali, kora reggeli órákban Magyarország területén, a magyar-szerb államhatár közelében, egy erdős, elhagyatott helyen összesen 8 illegális migránst vett fel egy autóba, közülük hármat a csomagtartóban helyezett el. A cél az volt, hogy őket anyagi haszonszerzésből a magyar-osztrák államhatár közelébe szállítsa, hogy az államhatárt jogellenesen átléphessék.

A férfinek volt egy megbízója, aki egy mobiltelefont adott neki, abból a célból, hogy azon keresztül utasításokat adjon a haladás irányára vonatkozóan. Amint arról a police.hu is beszámolt, a rendőrjárőrök 2022. március 23-án 9 órakor M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán a 85. kilométerszelvénynél ellenőrzés alá akarták vonni a vádlott által vezetett személygépkocsit.

A férfi ekkor, még azelőtt, hogy az autóját lefékezte volna, kiugrott a kocsiból, majd az autópálya jobb és bal pályatestén keresztül elmenekült a helyszínről. A nyomozó hatóság a férfit Kisigmánd külterületén, a szántóföldek között lévő földúton elfogta. A bíróság a lefoglalt mobiltelefont elkobozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában