Vonulások

2023.01.10. 15:54

Kidőlt fák és balesetek adtak munkát a megye lánglovagjainak a szakadó esőben

A nagy esőzés több fennakadást is okozott a közlekedésben kedden. A megye tűzoltóit fakidőlésekhez és balesetekhez is riasztották.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Bár szerdára már szárazabb időt ígértek a meteorológusok, két napig szinte megállás nélkül esett az eső Komárom-Esztergomban. A csapadékos időjárás ellátta feladattal a térség tűzoltóit is. Kidőlt fák és közúti balesetek miatt szólt a sziréna kedden. Beázásokhoz egyelőre nem kérték a lánglovagok segítségét a lakók.

Két személygépkocsi ütközött, a Tatabánya síkvölgyi részét és Környe környebányai részét összekötő útszakaszon kedd reggel. A járművek közül az egyiket a tatabányai hivatásos tűzoltók áramtalanították. Az egység a továbbiakban a helyszín biztosításában vett részt. A balesethez a rendőrség is kiérkezett.

Több baleset helyszínén intézkedtek a tűzoltók kedden
Fotós: Kovács Tamás tű. szds. / Forrás: Katasztrófavédelem

Szintén két személygépkocsi ütközött Tatabányán, a Dózsa György út és Turul utca kereszteződésében kedd reggel. Az esethez a város hivatásos tűzoltói vonultak. Az egység a rendőrség kiérkezéséig a forgalom irányítását, a helyszín biztosítását végezte. 

Tíz méteres kidőlt fának hajtott egy személygépkocsi Bakonyszombathely és Ácsteszér közt kedd reggel. A helyszínre riasztott pannonhalmi hivatásos, bakonyszombathelyi, ácsteszéri és rédei önkéntes tűzoltók a kidőlt fát láncfűrésszel feldarabolták, valamint a jármű áramtalanítását hajtották végre.

Csépnél egy tizenöt méter magas fa dőlt az útra a 13-as úton. A helyszínre riasztott nagyigmándi hivatásos tűzoltók ezt a fát is feldarabolták, az utat járhatóvá tették. A tatabányai hivatásos tűzoltók is kidőlt fához vonultak. A Vértestolna és Gorba-tető közti útszakaszon és a Tatabánya és Tarján közti útszakaszon is kidőlt fa okozta forgalmi akadályt szüntettek meg az egységek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában