Visszaeső

2023.01.24. 15:17

Képeken a szajré: éppen csak kiszabadult, már lopni ment a tatabányai tolvaj

Öt nappal a szabadulása után surrant be egy családi házba a férfi. Nem bocsátható feltételes szabadságra.

Kemma.hu

Egy tatabányai családi házba surrant be lopni

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 2 év 10 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a  férfit, öt nappal azután, hogy a fegyházból szabadult, besurrant egy tatabányai családi házba.

Az elkövető a szabadságvesztésből nem bocsátható feltételes szabadságra. Az elsőfokú ítélettel szemben az elkövető és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ügyész 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. A bíróság az ítélet kihirdetését követően az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását fenntartotta, ez a végzés végleges, mert vádlott, védő és ügyész is tudomásul vette – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint az elkövető kilencszer volt büntetve, legutóbb a bíróság rablás bűntette miatt erőszakos többszörös visszaesőként 6 év fegyházbüntetésre ítélte, amelyből 2022. február 14-én szabadult.

A férfi 2022. február 19-én 22 óra 30 perc körül behatolt egy tatabányai családi ház udvarába, és onnan a csukott, de be nem zárt bejárati ajtón keresztül a lakóházba jutott, majd ott több helyiségben kutatást végzett. A férfi a nála lévő táskába az öttagú család különböző értékeit tette el.

Erre figyelemmel az ügyészség 4 rendbeli lopás bűntettének kísérletével, valamint 1 rendbeli lopás vétségének kísérletével vádolta. Mint arról a police.hu is beszámolt, az elkövetőt a lopás közben a ház tulajdonosa és három másik férfi tetten érte, a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában