Tolvaj lett

2023.01.30. 06:58

Videó: ékszerboltból lopta a tartásdíjra valót Tatabányán és Oroszlányban az elszánt apa

A nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a büntetlen férfival szemben, aki ékszerüzletekből lopott aranyláncokat.

Kemma.hu

Az ékszerüzletekből lopott aranyláncokat

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi elveszítette munkahelyét, nem tudta fizetni gyermeke tartásdíját és hiteltartozását, ezért elhatározta, hogy lopni fog. Ehhez előzetes terepszemlét tartott ékszerboltokban – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A fizetésképtelen apa 2022. augusztus 4-én egy tatabányai ékszerboltban vásárlást színlelt, így terelve el az eladó figyelmét. Amikor az elfordult tőle, a férfi a pultra neki megnézésre kihelyezett 19 darab, összesen 4 millió 590 ezer 360 forint értékű arany nyakláncot felkapta, majd futva távozott az üzletből.

Az elkövető az ékszereket másnap Budapesten 1 millió 400 ezer forintért értékesítette. A férfi 2022. október 6-án  Oroszlányban is lecsapott. Baseball sapkában és a száját, arcát takaró orvosi maszkban érkezett az ékszerboltba, ahol ismét vásárlást színlelt.

A megszorult apa az eladónak mondta, hogy le szeretné fényképezni a tálcán lévő ékszereket, majd amikor az eladó ezt nem engedte neki, hirtelen a pult felett átnyúlva belemarkolt a tálcán lévő láncokba, és azok közül 12 darab, összesen 2 millió 988 ezer 351 forint értékű férfi arany nyakláncot megfogva kirohant az üzletből. Az eladó segélykiáltására a szomszédos üzlet egyik alkalmazottja a tolvaj után futott.

A férfi menekülés közben egy  296 ezer 601 forint értékű láncot elhagyott. Az elkövetőt a kiérkező rendőrök a közelben elfogták és a tőle a ruházatában megtalált láncokat lefoglalták és a sértettnek kiadták.

A kiadott láncok közül kettő megrongálódott. Az elkövető a büntetőeljárás során a sértettnek 200 ezer 000 forintot kártérítésként önként megfizetett. A lefoglalással és a kár részbeni megtérítésével a bűncselekménnyel okozott kárból 2 millió 601 ezer 572 forint megtérült. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 4 millió 977 ezer 139 forint vagyonelkobzásra ítélje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában