Naivitás

2023.01.24. 17:58

Csalóra bízta a bankkártyáját Tatán - nem kicsit járt pórul a férfi

A bíróság 10 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, aki visszaért ismerőse bizalmával.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 10 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki az ismerősétől kapott bankkártyával élt vissza. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a két férfi együtt iszogatott 2021. január 25-én a tatai munkásszállón, amikor a sértett megkérte a vádlottat, hogy vegyen ételt mindkettőjüknek. Ehhez át is adta a bankkártyáját, hozzá pedig elárulta a PIN kódját is.

Az elkövető az étel megvásárlása után a bankkártyát nem adta vissza. Másnap, 2021. január 26-án a kártyával 98 ezer forint készpénzt vett fel egy bankautomatából jogosulatlanul, a sértett tudta és beleegyezése nélkül.

Az elkövető a vádemelést követően a cselekménnyel okozott kárt megtérítette. A férfit korábban a bíróság 2019-ben csalás bűntette és más bűncselekmény miatt 1 év – végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. A Tatabányai Járásbíróság ítéletében elrendelte a felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában