Feldühödött

2023.01.20. 12:06

13 éves szerelmét vitte kórházba, 8 órát vártak, mielőtt az ápolókra támadt Tatabányán (videó)

A cseh fiatal az előkészítő ülésen beismerte tettét és nem kért tárgyalást. Az utolsó szó jogán azt mondta, hogy megbánta és sajnálja, amit tett. Az ápolóktól ez úton is bocsánatot kért.

Kemma.hu

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat a cseh férfival szemben

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tatabányai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a 18 éves cseh férfival szemben, aki a Szent Borbála kórházban ápolókat ütött és rúgott meg. A fiatal mellkason ütött egy ápolót és több kórházi dolgozóval is erőszakoskodott.

Az esetet a kórház biztonsági kamerája rögzítette. A Tények beszámolója szerint a 18 éves fiatal a 13 éves szerelmét vitte a kórházba, akivel együtt szöktek el Csehországból, mert a szüleik tiltották őket egymástól.

Tatabánya környékén jártak, amikor a lány rosszul lett, valószínűleg kiszáradt, ezért kórházba mentek. Nyolc órát vártak az ellátásra, mielőtt a férfi rátámadt az ápolókra. Az agresszív férfit végül két másik ápoló fogta le és kísérte ki a váróból

A cseh fiatalt kéz és lábbilincsben kísérték a bíró elé a január 19-én tartott előkészítő ülésen. Beismerte tettét és nem kért tárgyalást. Az utolsó szó jogán azt mondta, hogy megbánta és sajnálja, amit tett. 

Az ügyészség 1 évet kért a fiatalra, akit végül 9 hónap börtönre ítélt a bíróság. A férfi az eddigi, letartóztatásban töltött idő miatt feltételesen már  január 28-án szabadlábra kerül, és hazamehet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában