Ítélet

2022.12.27. 11:30

Több mint félmillióval tartozott gyermekei nagysápi anyjának a férfi

Kilenc hónapig nem fizetett a férfi, a bíróság ítéletet hozott az ügyben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Motortion Films

A tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján járt el a bíróság anak a férfinak azügyében aki két gyermeke után félmillió forintot meghaladó hátralékot halmozott fel, adta hírül dr. Horcáth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője.  Az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 160 óra közérdekű munka büntetést szabott ki a férfival szemben, tájékoztatott a Tatabányai Törvényszék.

A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette. A vádirat szerint a férfi és a nő kapcsolatából született két gyermek tartására a bíróság 2021-ben arra kötelezte  a Baranya megyei férfit, hogy a nagysápi jogosult részére fizessen meg gyermekenként 35 ezer forint tartásdíjat minden hónap 15-ig előre esedékesen. A férfi a tartásdíj-fizetési kötelezettségének önhibájából részben tett eleget, 2021. augusztus 15. napjától a vádemelésig eltelt 9 hónap alatt összesen 660 ezer forint elmaradt tartásdíj-hátralékot halmozott fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában