Többrendbeli csalás

2022.12.20. 11:23

Tíz nőt ejtett át Komárom-Esztergom megye „tinder-svindlere”

A férfi tíz nőt ismert meg internetes társkereső oldalakon, mindegyiket tévedésbe ejtette, és nekik különböző összegű kárt okozott.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Egy férfi  internetes társkereső oldalakon megismert nőknek okozott kárt. A többrendbeli csalás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatásának isméletelt meghosszabbítását. 

A férfi igen aktív volt online. Az egyik nőnek azt ígérte, hogy közösen vásárolnak házat. A hölgyet arra vette rá, hogy az a saját bábolnai családi házát eladja. A nő több részletben, összesen 10 millió 650 ezer forintot utalt át a férfinak 2021. január-május között azért, hogy ebből fedezze a közös ház vételárát és egyéb költségeket, azonban a férfinak a közös házvásárlásra valós szándéka nem volt.

A „csábító” hat további nőtől szemműtétre hivatkozva kért és kapott kölcsön. Ám a férfi valótlanul állította, hogy szemműtétre van szüksége. Két esetben külföldi műtétre hivatkozott, és nem állt szándékában a kölcsönösszegek visszafizetése. A férfi a nőknek  3 millió, 1 millió 850 ezer,  700 ezer, 480 ezer, 290 ezer, illetve 400 ezer forintnyi kárt okozott.

A nyolcadik nővel a férfi nem is találkozott személyesen, úgy ígért párkapcsolatot, majd kért és kapott 77 ezer forint kölcsönt. A kilencedik nőnek azt állította, hogy adótartozása van, ezért kért és kapott 330 ezerforintot. A tizedik nőnek azt állította, hogy dohányboltja van, és annak működtetéséhez van szüksége 1,4 millió forintra.

Az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását a Komáromi Járásbíróság 2021. november 5-én rendelte el a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt, az elkövető azóta van kényszerintézkedés hatálya alatt. A bíróság a mostani indítványnak helyt adott és 2023. március 5. napjáig meghosszabbította a terhelt letartóztatását. A végzés végleges – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!