Ítélet

2022.12.21. 17:53

Szétlopták a nemzetközi vonatot, Tatabányán csaptak le a tolvajokra a rendőrök

Tatabányán lekapcsolták a két tolvajt, így az utasok kára megtérült. Az elkövetőkkel szemben most hozott ítéletet a bíróság.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság december 21-én bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet annak a koszovói és szerb férfiak ügyében, akik egy nemzetközi vonatról loptak. A bíróság mindkét vádlottat 1 év 6 hónap – végrehajtásában 4 év 6 hónapra felfüggesztett – börtönbüntetésre, valamint 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ítélet jogerős.

A vádlottak november 24-én a Budapest Keleti pályaudvarról 9 óra 40 perckor induló nemzetközi vonatra felszálltak azért, hogy az előzetesen megbeszéltek szerint a vonatról külföldi turistáktól táskákat lopjanak. Ennek megfelelően a Budapest-Tatabánya közötti szakaszon három sértettől tulajdonítottak el táskákat, majd a tatabányai vasútállomáson leszálltak a vonatról.

A tolvajokat a Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei a vonatról leszállás pillanatától követték, majd Tatabányán egy felüljáró betonpillérénél ellenőrzés alá vonták őket, amelynek során a sértettek táskáit a bennük lévő tárgyakkal együtt visszavették a vádlottaktól. A sértettek összesen közel egymillió forint összegű kára megterült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában