Súlyos balesetekhez vonultak megyénk tűzoltói 2022 februárjában

Évzáró visszatekintésünkben ezúttal a februári baleseteket vesszük górcső alá. Frontálisan ütközött, árokba hajtott és a síneken ragadt autókhoz riasztották a megye katasztrófavédőit 2022 februárjában.

G. D. V.

A tűzoltókat is riasztani kellett a süttői balesethez

Forrás: KEM Katasztrófavéelem

Borultak a kocsik Oroszlányban 

Az oroszlányi ipari parkban február 9-én ütközött frontálisan két személyautó. A balesetben az egyik jármű a tetejére, a másik az oldalára borult. Az oldalára borult kocsiból az eszméletlen, súlyosan sérült sofőrt az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság lánglovagjai feszítő-vágó berendezés segítségével vágták ki, majd a mentők a kórházba szállították.

Két személyautó karambolozott Oroszlányban, a Mindszenti utca és a Mester utca találkozásánál február 8-án. A baleset következtében az egyik jármű a tetejére, a másik az oldalára borult. A helyszínre kiérkező oroszlányi önkormányzati tűzoltók egy beszorult embert feszítővágó segítségével kiszabadítottak. Az egység áramtalanítja a gépkocsikat. A balesetben érintett kereszteződést lezárták a forgalom elől.

Tömeges balesetek az M1-esen

Szalagkorlátot szakított és árokba hajtott egy kamion az M1-esen Tatabányánál február 19-én. Az egységek egy beszorult embert a szélvédőn keresztül szabadítottak ki. 

Összesen hét autó ütközött február 15-én reggel az M1- balesetekben Ácsnál. A 99-es kilométerszelvénynél négy jármű ütközött, itt a leállósávon haladt a forgalom a baleset miatt. Ezután 200 méterrel arrébb szintén volt egy baleset, amelyben három jármű volt érintett. Bár a helyszínre a mentők is kiérkeztek, szerencsére nem volt rájuk szükség, mert a balesetek egyikében sem sérült meg senki.

Árokból és sínekről is kellett menteni

Árokba hajtott egy autó a 10-es főút 60-as kilométerénél február 15-én. A sofőr egyedül utazott az autóban, amikor a lábatlani szakaszon az útról letérve az árokba vezette járművét. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók 10 percen belül a helyszínen voltak és áramtalanították a járművet, valamint biztosították a helyszínt a rendősök kiérkezéséig.

A sínekről kellett kimenteni egy autót Süttőn, a Rákóczi Ferenc úti vasúti átjáróban. A helyszínre a nyergesújfalui hivatásos és a süttői önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a műszaki mentést elvégezték. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában