Ügyészség

2022.12.27. 18:07

Esztergom belvárosa közelében kapcsolták le az embercsempészt

Március végéig indítványozta egy ukrán embercsempész letartóztatásának meghosszabbítását az ügyészség. Az Esztergomban elkapott férfi 14 migránst szállított illegálisan.

Kemma.hu

Még augusztus végén kapcsolták le Esztergomban, a Kiss János vezérezredes úton azt az ukrán férfit, aki 14 illegális migránst szállított azzal a szándékkal, hogy őket Ausztriába, Bécsbe csempéssze. Még a szerb-magyar határhoz közel, Magyarország területén vette fel őket egy hamis forgalmi rendszámmal ellátott személygépkocsiba. A gyanúsított által vezetett járművet az Esztergomi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának munkatársai ellenőrizték és a gyanúsítottat elfogták. 

A csehországi tartózkodási helyű ukrán állampolgárságú sofőr letartóztatását az Esztergomi Járásbíróság 2022. augusztus 31-én rendelte el, majd határidejét 2022. december 30-ig meghosszabbította. Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője arról adott tájékoztatást, hogy az ügyészség most azt indítványozta, hogy a nyomozási bíró a férfi letartóztatását újabb három hónappal, azaz 2023. március 30-ig hosszabbítsa meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában