Embercsempész

2022.12.29. 17:22

Rács mögött marad a bolgár - videón, ahogy Cobra 11-et játszott a zsarukkal az M1-esen

Kemma.hu

Az embercseppész fekete autóját Ácsnál kapták el

Forrás: MKIF Zrt.

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta, hogy hosszabbítsák meg annak a bolgár állampolgárságú férfinek a  letartóztatását, aki 14 migránst szállított illegálisan, miközben közel fél órán keresztül menekült a rendőrjárőrök elől – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az indítvány szerint a férfi december 7-én a magyar-szerb államhatár térségében- lévő elhagyatott erdős területen az általa vezetett bolgár forgalmi rendszámú  gépkocsiba felvett 14, magát török, afgán, valamint 9 indiai állampolgárnak valló migráns személyt, azzal, hogy  őket a magyar-osztrák államhatár jogellenes átlépésével Ausztriába szállítsa.

A migránsok felvétele után az elkövető a magyar-osztrák államhatár felé haladt,  a megbízója a mobiltelefonjára küldött GPS koordináták  útján, navigálással segítette a  gépkocsi haladását. A rendőrjárőrök a kocsit december 7-én  10 órakor az M1-es autópálya 54-es kilométerszelvényénél  intézkedés alá akarták vonni, ám az elkövető a rendőrségi gépkocsik megkülönböztető fényjelzése ellenére sem állt meg.

A rendőrségi gépkocsik az elkövetőt szirénázva követték,  megpróbálták megállítani, azonban a gyanúsított menekülő útvonalat keresett. A  gyanúsított gépkocsiját  10 óra 25 perckor az autópálya A oldalának 89. km szelvényénél, Ács térségében  tudták intézkedés alá  vonni a rendőrjárőrök, amikor a gyanúsított az általa vezetett gépkocsival figyelmetlen vezetése következtében oldalról nekiütközött egy  tehergépkocsi vontatmányának és a gépkocsival megállásra kényszerült. 

A járműben 14 migránst szállított a bolgár csempész
A járműben 14 migránst szállított a bolgár csempész
Forrás: police.hu

A balesetben nem történt személyi sérülés. A sofőr letartóztatását a Komáromi Járásbíróság december 8-án egy hónapra rendelte el. Az ügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró a férfi letartóztatását három hónappal, azaz 2023. április 8-ig hosszabbítsa meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában